Omistajalleen tärkeät, hajonneet keramiikkaesineet ovat tekemiseni tärkein motivaatio. Jos sua kiinnostaa kuulla lisää kintsugista tai haluat että korjaan sun keramiikkaa, laita viestiä instagramiin tai gmailiin: katja.seppinen
Kintsugilla hajonneet esineet saavat uuden elämän ja näkyvä korjausjälki kertoo niiden historiasta. Kintsugi pakottaa pysähtymään ja keskittymään kuukausien mittaiseen prosessiin.
Olen taustaltani keramiikka-artesaani sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Olin kesällä 2022 Japanissa kintsugi mestareiden opissa. Nyt haluan tuoda kintsugia Suomeen. Tervetuloa syksyllä 2024 Suomen käsityön museon kintsugi-näyttelyyn!
Kintsgi on kehitetty Japanissa 1500-luvulla. Kun teeseremonian arvokas kulho hajosi, teemestarin toiveesta kehitettiin kaunis, rikkoontumista esiin tuova korjaustapa. Kintsugissa käytetään orgaanista urushi-puun lakkaa sekä metallipölyä: kultaa, hopeaa tai messinkiä.
Keramiikkaan liittyy muistoja
Itse koen, että suhde materiaan on murroksessa. Mielelläni teen kintsugia hajonneisiin, mutta yhtä tärkeisiin esineisiin. Materiaan liittyy muistoja ja tarinoita. Kintsugi tuo ne esiin.
Olin kertomassa kintsugista MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Haastattelu on nähtävillä täällä.
Kintsugi luo uutta
Kun teen kintsugia, rakennan esteettisillä valinnoilla vanhaan esineeseen uuden tason. Itse prosessi on keskiössä ja jokainen työstettävä esine yksilö.
Kintsugin tekeminen vie ajantajun, mutta kehittää myös kärsivällisyyttä. Orgaaninen lakka kuivuu hitaasti ja työvaiheita on lukuisia. Aikaa pitää varata useampi kuukausi.
Jos sinulla siis on keramiikkaa, johon haluat että teen kintsugia, ota yhteyttä! Voit myös tulla itse tekemään kintsugia syksyllä mun kurssille Kalliolan kansalaisopistoon. Ilmoittautumiset alkaa 10.6.24.
Katja Seppinen
p.0504616624
etunimi.sukunimi@gmail.com
P.S. instassa on mun kintsugipäiväkirja <3 Tule seuraamaan korjauksen työvaiheita.